Barn som inte har någonstans att ta vägen. Barn som har förlorat sina föräldrar, förlorat släktingar och är ensamma kvar. Det är för dessa barn som vi på NABI Sweden jobbar, det är för dessa barn våra hjärtan brinner och det är för dessa barn som vi alltid kommer fortsätter kämpa men det är också för dessa barnen vi behöver er hjälp!

Idag bor det 40 barn på barnhemmet, vilket är fantastiskt, när jag kom dit för första gången 2011 var det 24 barn, behovet ökar konstant och vi försöker att hjälpa alla vi barn vi kan! För några veckor sedan tog vi in syskonparet Obed och lillasyster Gloria. Detta är två fantastiska barn som alltid har ett leende på läpparna, hur trötta hungriga eller sjuka de är så finns leendet alltid där. Obed och Gloria har förlorat sina föräldrar och den enda släktingen de har haft är deras mormor. De har bott hos sin mormor under en lång tid och samtidigt fått gå på skolan som NABI har, vi har då betalat skolböckerna och skolavgiften åt syskonen. Men under min senaste vistelse i Ghana så såg jag hur otroligt smala de båda syskonen blivit, deras lår var i storlek som min handled, deras handleder var nästintill obefintliga, dessutom var Obed sjuk med feber, frossa och illamående ungefär var andra, var tredje dag, han var ofta tvungen att få Alvedon från mig för att ta ner febern. Dessutom var hans blick slö och gulaktig, jag bestämde att det var dags att göra nått. Jag pratade med Alex som i sin tur talade med marmorn, det visade sig att mormor inte längre kunde ta hand om syskonen. Hon är gamla, kan i inte jobba längre utan Obed har försökt att jobba med olika småsaker efter skolan för att få ihop lite pengar. Detta har inneburit att ingen av dem har kunnat få riktigt med mat, de har inte kunnat gå till läkaren och de har inte kunnat köpa några hela kläder eller skor. Vi pratade med mormor och hon gick tacksam med på att vi tog med oss Obed och Gloria som nu bor på barnhemmet. Att få se bilder på hur Obed och hans syster skrattar, leker, är friska, får äta tre ordentliga mål mat om dagen, slipper jobba och kan gå i skolan är fantastiskt. Det gör att jag vill kunna hjälpa ännu fler, kunna se till att fler barn får vara barn!

11938925_10205076904257778_1860651734_n 11948062_10205076904217777_1607647983_n

Ni alla fantastiska människor som är med och bidrar till att vi kan hjälpa, till att vi kunde ta in Obed och hands lillasyster när de verkligen behövde det; tack! Tack för att vi kunde vara den utsträckta handen som gjort att syskonen kan få en stabil omgivning utan att tvingas oroa sig för hur det ska få mat till nästa dag. Tack, tack för att ni gör det möjligt! Utan er hade det inte gått, så enkelt är det; låt oss nu växa, åt oss hjälpa fler. Ingen kan göra allt men alla kan göra nått, tillsammans gör vi skillnad. Tillsammans finns vi där för de som behöver oss som mest. Berätta för era nära och kära, berätta för era kollegor eller en kompis på stan, berätta vad ni har åstadkommit hur ni har hjälpt, berätta att de kan göra det möjligt att ta in nästa flicka eller pojke som inte har någon, som är ensam i världen. Tillsammans gör vi skillnad, tillsammans gör vi världen bättre.

Gå in och bli månadsgivare: gör en stående överföring till NABI Swedens företagskonto:
Mottagare: NABI Sweden
Clearingsnummer: 6694
Kontonummer: 911 275 258
Handelsbanken
Bankgiro: 897-5112

Märk er överföring med ert namn och vid första översättning kommer ett gåvobevis som visar att du nu är med i NABI Sweden och tillsammans med oss gör skillnad! Det behöver inte kosta mycket, i situationer med utsatta barn gör varenda krona skillnad!

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *