Tillsammans kan vi göra skillnad

Fakta om NABI

Nation Builder International, NABI är en icke vinstgivande organisation, som arbetar utan stöd från regeringen. Organsationen startades av ghanianen Alex Awah-Tei Dankwa I July 2007 . Hjärtat i organisationen är barnhemmet och skolan som öppnade 2008 och är beläget i Begoro i Estern Region i Ghana. På barnhemmet bor det just nu 42 barn som av olika anledningar inte har ett hem att bo i, de flesta av dem har inga föräldrar, många av dem har förlorat hela sin släkt, andra har dåliga förhållande hemma med psykiskt sjuka, missbrukande eller våldsamma föräldrar. Barnen är nu från 4 års ålder upp till 18 års ålder och är ungefär hälften tjejer hälften killar.
 
I skolan undervisas såklart barnen från barnhemmet men även barn från byn och närliggande områden kommer dit för att gå i skolan. Totalt är det runt 80 barn som undervisas i skolan dagligen.Alex kommer från, med ghananska mått mätt, en välbärgad familj, han gick i en skola tillhörande SOS Barnbyar där han fick en bra utbildning och utvecklade ett brinnande intresse för välgörenhet och startade därför Nation Builders International.  Alex har ansvaret för allt arbete på plats, han bor idag i staden Kufourida, ungefär 40 minuters bilfärd från barnhemmet. Alex bor med sin fru Sarah och två barn men han är flera dagar i veckan på barnhemmet, annars är det rektorn James som sköter huvudansvaret av barnhemmet och skolan då han bor på barnhemmet med barnen. På barnhemmet bor även Madame Marry and Merilyn som tar hand om barnen och även är lärare i förskolan och Madame Erica som är husmor, hon står för matlagningen för hela barnhemmet och även för alla skolbarn under lunchen.
 
Tack vare volontärer som kommer till barnhemmet så kan barnen få den extra uppmuntran, uppmärksamheten och kärleken som de behöver. Till NABI kommer flera volontärer varje år från olika delar av världen och från olika organisationer för att bo och jobba på barnhemmet, precis som jag gjorde under sex månader. Volontärerna har ett varierande arbete som går ut på allt från att sköta vardagssysslor, till att ta hand om barnen till att undervisa i skolan. NABI Sweden har idag en systerorganisation NABI Germany, som drivs av Doris och Bernhard i Tyskland, det är NABI Sweden och NABI Germany som tillsammans ekonomiskt driver barnhemmet och skolan NABI i Ghana. Varje månad har de två organisationerna kontakt och jobbar nära varandra för att kunna använda donationerna så effektivt som möjligt, för att kunna få så bra översikt över arbetet på plats i Ghana och för att kunna tillsammans stötta varandra i arbetet.