Hur allt började 

När jag som artonårig, år 2011 tog studenten hade jag redan min resa planerad och flygbiljetten bokad. Den 2:e september 2011 åkte jag ner till Ghana för att under sex månader göra volontärarbete på barnhemmet Nation Builders International, NABI i byn Begoro. Jag klev ur den knappt fungerande taxin på en röd sandig väg, framför en stor betongbyggnad uppe i bergen, svettig, omtumlad och otroligt nervös. Jag hann inte sätta båda fötterna utanför taxin fören jag var omringad utav barn i olika åldrar. Någon kramade min fot, någon borstade bort sand från min rygg, någon tog min ryggsäck, någon hoppade upp och ner, någon petade på mig, någon drog i min och någon kramade om mig. Jag hade nu mött det 28 barnen som från den stunden förändrade mitt liv.

Efter att ha spenderat sex månader på barnhemmet så växte iden om att starta NABI Sweden. Barnhemmet och skolan stod då utan ekonomiska medel då de två personer som vart med Alex och startat NABI tre år tidigare hade dragit sig ur på grund av allvarlig sjukdom. Jag var 18 år när jag startade NABI Sweden och mycket har hänt sedan dess. Det har på många sätt vart utmanade att driva en organisation under 12år där jag själv bott i många länder, studerat och arbetat, och inte minst utvecklats som person.  Jag har vart kritisk till mitt eget engagemang och ifrågasatt mitt arbete med NABI Sweden många gånger om. Men jag landar alltid i att jag tror på alla barns rättigheter till en trygg uppväxt och en bra utbildning, något jag vet att just de barnen som bor på barnhemmet inte hade fått om det inte var för NABI. Läs gärna mer om mina tankar och mål med NABI Sweden på  Mål och Visioner .

Under dessa år har jag tagit både en Kandidatexamen och en Masterexamen från Göteborgs Universitet i de internationella programmet Globala studier där jag har fokuserat på fredsforskning, utvecklingsarbete och rättighetsfrågor. Jag har bott i flertalet länder som till exempel Uganda, Liberia och Jordanien. Jag har de senaste åren jobbat i Sverige där jag vidareutbildat mig inom samtalsterapi och behandlingsmetoder där jag jobbat med utsatta grupper i Sverige framförallt med unga i kriminalitet och med narkotikamissbruk. Jag har öven drivit ideella engagemang i Sverige då i relation till integration och mötesplatser.

Allt har givit mig erfarenheter, lärdomar och kunskap som jag integrerar i mitt arbete med NABI Sweden. Jag ser det som en styrka att NABI Sweden ständigt utvecklas och att det är en organisation som alltid tar emot feedback, insikter, och idéer från sin omgivning. Vi lär av varandra och vi bygger en framtid tillsammans.