Barnhemmet har ända sedan starten 2007 vart beroende av att ha volontärer på plats för att sköta om arbetet på barnhemmet, detta behov har de senaste åren ökat då antalet barn har ökat kraftigt. Tidigare så har barnhemmet fått volontärer genom större organisationen som ICEY, ARA med mera, detta har fungerat bra men inte vart optimalt. Det har fungerat bra då det alltid har funnits volontärer som vill komma till barnhemmet men tyvärr är det vanligt att det är väldigt korta perioder som t.ex. 4 veckor vilket inte gynnar barnen eller arbetet på barnhemmet. Dessutom har volontärerna inte innan vetat vart de ska komma utan det har de fått reda på väl i Ghana, vilket innebär att de inte kunnat förbereda sig inför just arbetet på barnhemmet. Den huvudsakliga punkten som inte vart positiv för barnhemmet är att volontärerna har i de flesta fall betalat en hög summa till organisationerna för att komma men av denna summa har barnhemmet endast fått en väldigt liten del som då precis täcker maten för volontären på barnhemmet. Detta känner jag med många andra inte riktigt är rätt då det känns fel, dels att volontärerna betalar så pass mycket, vilket gör att många inte har råd att åka eller vara borta en längre period när de åker, samt det faktum att organisationen behåller så pass mycket av pengarna när barnhemmet är i stort behov av ekonomisk hjälp. För hur det än är så om vi ”bara” får volontärer men inte kan tänka de basala månadskostnaderna så kommer det inte finnas ett barnhem dit volontärer kan komma. Volontärers arbetskraft är kan inte kompensera upp för saknaden av mat till exempel.

Därför försöker NABI Sweden och NABI Germany nu att skicka egna volontärer. Om ni är intresserade av att åka som volontärer till Ghana och arbeta på skolan och barnhemmet så skickar ni ett mejl till info@nabisweden.se

Genom att NABI Sweden som organisation själv skickar volontärerna så är summan som volontären behöver betala betydligt lägre och då går 100 % av den summan till barnhemmet. Det blir alltså billigare för er som vill åka som volontärer samtidigt som barnhemmet får alla pengarna och på så sätt kommer kunna täcka volontärens behov på barnhemmet samt få en liten extra summa som går till barnens basala behov. Förutom detta så kan vi redan här i Sverige förbereda er för det arbete och de utmaningar ni kommer att möta i Ghana och specifikt på barnhemmet.

Att åka som volontär är en stor sak, det är något som jag med många har uppfatta som livsförändrande. Man får ett perspektiv, en mening med livet som är otroligt konkret och meningsfull. Det ger lärdomar, om så väl sig själv, som hur världen kan se ut i andra delar på jordklotet. Det är också en stor sak för oss som organisation, vi är helt beroende av volontärer och kan på detta sätt slippa vara beroende av andra större organisationer som inte stöttar barnhemmet på något annat sätt. Volontärerna på barnhemmet är en del i grunden för att det ska kunna finnas ett hem för dessa nu 40 barnen. Volontärer är de som i störst utsträckning tar hand om barnen i det vardagliga arbetet, det är volontärer som ger barnen på barnhemmet livsavgörande kärlek. Känner ni att ni är redo att uppleva något helt nytt, att vara med om något som möjligen kan bli livsförändrande, är ni redo göra en insats för de barnen som verkligen behöver det, då tycker jag att ni ska mejla mig på info@nabisweden.se 20150627_112720 - Kopia

Som volontär möter man så mycket kärlek, man är där för att ta hand om och ge kärlek till barnen men minst lika mycket kärlek får man tillbaka!

11998016_576994085771904_1648803464_n

10440988_10200962812630847_4791819105722418081_n

20150704_150408 (2) 20150706_171808 (2)

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *