Jag startade NABI Sweden år 2012, för 8 år sedan. Jag var då 19 år gammal och jag startade NABI Sweden efter det att jag bott och arbetat som volontär under ett halvår på barnhemmet och skolan NABI. Under dessa åtta år har mycket hänt, barnhemmet har växt med fler barn och stora positiva förändringar har skett så som vattentankar har installerats, nytt duschrum, en nybyggd köksdel med gaskök och matsal har byggts, utedassen och sovrummen har renoverats och mycket mer. Men framförallt har den vardagliga verksamheten med att upprätthålla barnhemmet och skolan fortlöpt, vilket den inte hade gjort om NABI Sweden inte hade skapats 2012. Idag finns även NABI Germany med Doris och Bernhard som gör ett stort jobb och ansvarar för den största delen av donationer till den vardagliga verksamheten.

Under de senaste åtta åren har det hänt mycket i mitt liv, när jag flyttade till Ghana 2011 så hade jag precis tagit studenten 19 år gammal, idag är jag 27 år, jag har tagit både en kandidatexamen och en masterexamen, bott i ytligare fyra länder, studerat arabiska och jobbat på flera arbetsplatser i Sverige och startat upp ett integrationsprojekt här i Göteborg. NABI Sweden kommer alltid vara en del av mig och jag är otroligt stolt över att jag lyckats hålla organisationen levande i alla år, men jag vet också att jag de senaste åren inte har haft mycket tid att lägga på NABI Sweden. Jag har vid ett flertal tillfällen tackat er alla som fortsätter att stötta NABI Sweden, speciellt er månadsgivare, trotts att jag vart dålig på uppdateringar och löpande kontakt. På grund av att jag har mycket annat som tar min tid så har jag beslutat mig för att ta till hjälp.

Min bästa vän Elin Patman kommer från och med nu vara med och driva NABI Sweden, hon kommer ansvara för det löpande arbete, uppdateringar, social media etc. Jag sitter kvar som ordförande i styrelsen och är med i alla beslut och processer men har en mer passiv roll i det löpande arbetet. Jag hoppas att ni som följer mig och som stödjer NABI Sweden förstår mitt beslut och att ni, tillsammans med mig och Elin, fortsätter att utveckla NABI Sweden. Elin har nedan skrivit en kort presentation om sig själv så att ni får en bild av henne.

Mitt namn är Elin Patman, Sarah och jag lärde känna varandra under tiden vi genomförde vår kandidatexamen i globala studier vid Göteborgs Universitet och vi har varit bästa vänner sedan dess. Efter att ha tagit min kandidatexamen från 2016 har jag arbetat på Migrationsverket som handläggare, studerat arabiska i Göteborg samt i Jordanien, praktiserat på en NGO i Uganda med att förebygga våld mot barn samt på den svenska ambassaden i Zimbabwe med sexuell och reproduktiv hälsa samt HBTQ rättigheter. I december kommer jag ta min masterexamen i konfliktstudier vid London School of Economics and Political Science. Just nu bor jag utanför Washington DC tillsammans med min man och våra två hundar och väntar på att få mitt arbetstillstånd godkänt.

Jag har hjälpt till med NABI Sweden tidigare, bland annat under fotoutställningen hösten 2015. Det är en organisation som gör enorm skillnad för så många barn och den ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag är så glad och stolt över att få ta det i det fortsatta arbetet med NABI Sweden. Det är en del som behöver göras på barnhemmet. Jag hade ett Skype möte med Alex i Ghana förra veckan och han informerade mig om att ett nytt skolsystem är insatt och att all kurslitteratur är utbytt, vilket innebär att barnen behöver nya böcker. Det kommer komma ut ett inlägg angående detta inom kort med ytterligare information.

Jag ser fram emot att få arbeta med NABI Sweden och bidra till att barnhemmet kan drivas framåt och barnen får det de behöver tillsammans med er givare. Har ni några frågor alls så är ni mer än välkomna att skriva ett mail till info@nabisweden.se eller skicka ett meddelande till vår Facebooksida!

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *