Det är få saker som är så fantastiskt som när människor tillsammans hjälps åt för att förbättra något tillsammans. NABI Swedens tanke ”tillsammans gör vi skillnad” passar verkligen perfekt in i arbetet de senaste dagarna. Flera underbara privatpersoner har satt in extra donationer för att jag ska kunna köpa med mig saker som behövs i barnhemmet. Pengarna har använts till plåster, sårtvätt, plåstertejp, bindor, värktabletter och plastad frotté överdrag till madrasserna (för de barn som kissar i sängen). Förutom detta så har flera privatpersoner samlat in kassar med skor och påsar med suddgummi, pennor och pennvässare.

Förutom dessa fantastiska insatser från privatpersoner så har en fantastisk person som jobbar med Collgate donerat 100st mindre provtuber av tandkräm.

Dessutom har företaget Humble Brush gjort den otroliga insatsen att donera 200st barntandborstar. Tandborstar är något som oftast inte finns till alla barnen men något som har en självklar inverkan på barnens hälsa. Utan möjlighet att gå till tandläkare så är det otroligt viktigt att försöka hålla tänderna och munhygienen så friska som möjligt. Det känns extra roligt att just företaget humle Brush har valt att vara delaktiga då det är ett otroligt inspirerande företag som jobbar med ett alldeles speciellt initiativ. Deras tandborstar är gjorda av bambu vilket är miljövänligt, då det är nedbrytningsbart för miljön. Bambu är dessutom den snabbaste växande växten på jorden, bambun innehåller även naturligt förekommande antimikrobiella medel, vilket innebär att det inte finns något behov att använda gödsel- eller bekämpningsmedel under odlingen. Förpackningen där tandborsten ligger i är även gjorda i återvunnet material. Humble Brush tar arbetet ännu ett steg längre då de skänker en tandborste till välgörenhet eller behövande för varje såld tandborste. Detta är ett företag som ser möjligheterna att förändra konsumtion med små medel i vardagen, där man tänker på både miljön och människan i ett långsiktigt arbete. Jag rekommenderar er verkligen att gå in på Humble Brush hemsida, läsa om deras koncept och kolla upp vart ni kan köpa era egna Humble brush tandborstar.

http://www.humblebrush.se/

Nu är det bara några få dagar kvar, på måndag befinner jag mig i Accra, Ghanas huvudstad. Ännu en gång ska jag få möta den varma fuktiga luften, höra den ghanesiska musiken, äta ris med fingrarna, duscha med en hink vatten, få krama om alla barnen på barnhemmet, mötas av utmaningar, en många gånger tuff verklighet men också så mycket kärlek och värme. Det känns magiskt att få komma tillbaka, det känns inte som att åka iväg utan mer som att komma hem till en plats som har en stor plats i mitt hjärta.

Det finns fortfarande vikt kvar  i mina väskor och vi behöver fortfarande mer barnunderkläder, barnstrumpor, tvål, filtar, skor med mera. Så om ni har något ni inte behöver eller kan tänka er att skänka en slant så mejlar ni mig på info@nabisweden.se eller så hittar ni information under fliken ”stöd oss” här på hemsidan.

Stort tack till er alla där ute som är med och jobbar för en bättre vardag för barnhem på NABI och är med NABI  Sweden att kunna utvecklas och växa. Jag slås om och om igen över vilken vilja att hjälpa som finns där ute hos privatpersoner och hur människor engagerar sig för att förbättra andra människors liv. Det är helt otroligt att se och gör mig så hoppfull. Utan er hade det inte vart möjligt- tillsammans gör vi skillnad!

Här nedan ser ni en liten del av allt vi har lyckats samla ihop

insamling 75968-80e7dd0bb1314c058d8cdcafe85e2c14

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *