Jag vill tacka Öckerö Gymnasieskola för ert underbara jobb med att samla in pengar dels i lärarrummet men även på föräldramötet. Jag blir så otroligt rörd över att ni valt att lägga tid att samla in pengar till NABI Sweden, det betyder otroligt mycket och kommer göra en viktig skillnad! Det är alltid lika underbart med personer som tar egna initiativ och gör något för någon annan med de medel och resurser man har. Ett jätte stort tack!

Denna insamlingen kommer väldigt lägligt då det har uppstått en jobbig situation på barnhemmet, där taket till de rum där maten förvaras har gått sönder. Med regnperioden på ingång skapar detta stora problem, maten kommer att bli förstörd dels av regnen men även på grund av alla de insekter som fukten drar med sig. Maten är som ni vet alltid en bristvara på barnhemmet och att riskera att den som finns blir förstörd går helt enkelt inte. Därför behövs nu pengar fort för att kunna laga taket.

Det är en svår balansgång, där NABI Swedens långsiktiga mål som att till exempel starta utbildningsfonder blir förskjutet när det uppstår mer akuta problem och situationer som direkt kräver pengar. Det är hela tiden en balansgång där man måste välja och försöka se vad som är det mest akuta men även vad som kommer hjälpa barnhem och barnhemmet på längre sikt.

Om ni har möjlighet att hjälpa till med donationer för att kunna laga taket så är jag och inte minst barnen otroligt tacksamma. Det gäller att försöka hjälpa varandra när oväntade utgifter och problem uppstår. Även om kanske inte din vardag påverkas utav att taket till ett rum i en by i Ghana har gått sönder, så är det något som kan vara helt avgörande för de 30 barn som bor där. Vi väljer inte i vilket land vi föds, i vilken by, vi väljer inte våra föräldrar och de omständigheter som de skapar för oss. Ibland behöver vi stanna upp och komma ihåg att vara tacksamma över turen vi hade i livets lotteri. Ingen av oss har något tvång att hjälpa någon annan, man kan gå igenom livet med ett enbart fokus på sig själv och sin egen livssituation. Men man vet aldrig vad livet har framför en eller vad som kommer hända i framtiden och kanske kommer det en situation där du önskade att någon hade gjort de där lilla extra för att hjälpa dig.

Tack ännu en gång till alla underbara personer som var med och samlade in pengar på Öckerö Gymnasieskola

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *