En nystart för NABI Sweden

Som ni ser är hemsidan omgjort och detta innebär en nystart för NABI Sweden! Jag har drivit NABI Sweden från att jag var 18 år fram till idag som 30 åring, mycket har hänt både i mig som person men också med omvärlden. Jag har många gånger om ifrågasatt mitt engagemang och mitt arbete med NABI Sweden, vart kritisk och tvekat. Men om och om igen landar jag i att jag brinner för alla barns rätt till en trygg uppväxt och till skolgång. Jag vet att de barnen som bor på NABI Sweden hade varken fått en trygg uppväxt eller en skolgång om det inte vore för vårt jobb. Jag vet att många av de barn från byn Begoro och från omkringliggande områden som inte har råd att betala skolavgifter och provavgifter inte hade fått gå i skolan alls om det inte vore för vårt arbete. Jag vet att de sju, snart vuxna, ungdomarna som idag läser vidare på universitet och på yrkesutbildningar, inte hade haft en möjlighet till att studera vidare om det inte vore för vårt arbete.

Vad som alltid vart viktigt för mig och vad som ända från start vart grunden för NABI Sweden är det långsiktiga arbetet. Att de barn som bor på NABI ska ha en trygg hand som följer dem från barn och in i vuxenvärlden. Vårt mål är att stötta barnen till att bli självständiga och trygga vuxna som har makten över sina egna liv och som i sin tur kan bidra och utveckla Ghana. Detta gör vi genom vidareutbildning, yrkeslivserfarenhet och genom att gynna lokalsamhället. Vi finns också alltid kvar. Vi har idag flera av de som studera på universitetet i andra städer som varje lov kommer tillbaka till NABI. NABI är deras hem, det är dit de kan åka på loven för att umgås med sin NABI familj. Det är för mig det bästa betyg vi kan få, att barn som blir vuxna alltid känner sig välkomna tillbaka och vet att vi finns där för dem.

Jag tror inte på att vissa människor ska ”rädda” andra människor, det är inte så det fungerar. Jag tror istället på att vi alla växer i mötet. Att vi alla vill känna oss behövda, vill hjälpa utan att kräva något tillbaka. Jag tror att vi genom att ge och genom att möta andra människor växer. Genom att växa så sprider vi mer ljus och det tar vi med oss var vi än är i livet. Ju mer vi möter varandra på denna jord, ju mer vi ger till varandra och ju mer vi vågar se att vi alla kan lära av varandra, ju bättre kommer vi som människor, som samhälle och som planet att må. Jag önskar att vi är så många som möjligt som ger och möts, oavsett på vilket sätt vi gör det, ett sätt är genom NABI Sweden. Du är varm välkommen in i vår gemenskap.

Denna nystart för NABI Sweden betyder också att jag kommer att öka mitt engagemang avsevärt, det första som kommer ske är att jag kommer åka ner till Ghana i början av 2023, preliminärt i slutet av januari. Jag letar nu efter nya sponsorer, samarbetspartners och månadsgivare.

I nästkommande inlägg kommer jag mer i detalj gå in på vilka stor utmaningar som Ghana står inför just nu. Om ni har idéer på sponsorer, möjliga samarbetspartners eller vill börja engagera er på annat vis, tveka inte att kontakta mig, antingen genom kontaktformuläret på hemsidan eller direkt till mejlen info@nabisweden.se

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *