I förra veckan höll jag mitt första föredrag om NABI Sweden, denna gång på min gamla gymnasieskola: Öckerö Gymnasieskola. Det var verkligen jätte roligt att komma tillbaka till skolan efter två år, då min tid där verkligen formade mig som person och på flera sätt la grunden till vart jag befinner mig idag. Jag läste ett program som hette ”Den seglande gymnasieskolan” – med världen som klassrum, en väldigt internationellt inriktad linje där vi var ute och seglade till olika länder i världen under tre månader varje år. Dessa resor gjorde att mitt intresse för andra länder, andra kulturer och välgörenhet växte och mina upplevelser på Öckerö Gymnasieskola gav mig på många sätt modet att åka iväg till Ghana själv efter studenten. Därför kändes det extra roligt att komma tillbaka och berätta om min tid i Ghana och mitt arbete med NABI Sweden.

Jag höll föredraget fyra gånger för olika klasser och ska tillbaka om två veckor för ytligare några föredrag. Jag fick jätte bra respons från eleverna som verkligen var frågvisa och jätte intresserade utav hur de kunde hjälpa till och ville veta allt om mina upplevelser som volontär på barnhemmet. Jag blev otroligt rörd och stolt då en del elever kom fram efteråt och berättade att de verkligen var tagna utav min föreläsning och hur inspirerade de blivit utav mitt arbete. Jag kan inte ens försöka beskriva hur glad jag blev utav dessa värmande ord.

Målet jag har med föreläsningen är dels att informera om organisationen och hur man alltid kan göra något för andra människor; hur det lilla kan göra skillnad. Men även att inspirera människor till att följa sitt hjärta, sin inspiration och använda det man brinner för till något bra. Jag vill visa att allt går om man bara vågar ta det där lilla extra steget, att man kan lära sig på vägen, så länge man är beredd att kämpa så är allt möjligt. Ge inte upp! Det är viktigt att ha drömmar, att ha visioner för framtiden, att hitta sin motivation och inspiration i livet och sedan använda den!

Om ni går på en skola eller arbetar på ett företag som skulle vara intresserade utav en föreläsning får ni jätte gärna kontakta mig, skicka då ett mejl till info@nabisweden.se

Jag lämnade Öckerö Gymnasieskola med ett stort leende på läpparna, att kunna inspirera människor är en underbar känsla!

Categories:

Tags:

4 Responses

 1. Jag var där, och det var jätteintressant. Det var inspirerande att höra framförallt om hur du startat NABI Sweden, men också hur du hanterade exempelvis våld mot barn och sånt. Fortsätt med mer föredrag!

  Fler av dig så är världen snart en hygglig plats.

  • Va glad jag blir att höra att du tyckte om föreläsningen, det var verkligen jätte roligt att komma tillbaka till Öckerö. Jag hoppas absolut att det finns ett intresse så att jag kan fortsätta med mer föreläsningar.

   Tack för dina fina ord!

 2. Det är så himla underbart att se ditt engagemang Sarah och jag hoppas innerligt att du får hålla fler föredrag och sprida NABI Swedens budskap så att fler kan få vara med och hjälpa till, men också så att fler ungdomar kan förstå att man kan som individ göra skillnad! Du är ett sådant strålande exempel på att varje liten del är viktig och att det faktiskt kan hända något stort om man bara vill! Kämpa på!!

  • Tack så jätte mycket! Ja jag hoppas verkligen kunna förmedla att det inte behöver vara allt eller inget, alla kan göra små saker som gör skillnad. Ja jag ska göra mitt bästa, det är alltid svårt att hinna med när man jobbar men jag gör så gott jag kan. Det är underbart att få så härlig feedback och fina ord, det betyder verkligen mycket för att man ska orka fortsätta framåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *