Nu har en vecka full av prov startat för våra niondeklassare på barnhemmet NABI i Ghana, de gör prov varje dag i olika ämnen för att genom betygen på proven kunna söka in till gymnasiet. Förra året lyckades vi skicka fyra barn från barnhemmet till gymnasiet. Detta året vet vi inte om vi kommer, kunna betala gymnasiet för de två flickorna som snart går ut nian. Är du eller vet du någon som är intresserad av att stötta en av flickorna så att de kan fortsätta till gymnasiet? Mejla då info@nabisweden.se eller kommentera nedan i inlägget.

Bilden är från gårdagens provtillfälle, med Alex som driver barnhemmet på plats, en av lärarna och några av barnen från NABI skolan och vår rektor, samt Juliette och Songy som är våra två flickor på barnhemmet som igår skrev första delen av proven.

För NABI Sweden är det grundläggande i organisationen att fokusera på att ge barnen så bra utbildning vi bara kan. Vi vet hur otroligt utlämnad man blir i länder som Ghana, som till stor del bygger på familj och släkt, när man är föräldralös och inte har någon släkt att vända sig till. Därför ser vi utbildning som den säkraste vägen till en självständig framtid för barnen.
nabi

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *