Vi har fått två nya syskon på barnhemmet förra månaden; : Paulina Teye and Paul Teye. Dom är tvillingar och 5år gamla. De bodde i en lite by med namnet Oterpkolu i Eastern region i Ghana. Paulina och Paul växte upp med både sin mamma och pappa men mamma har nu tyvärr dött och pappan är väldit sjukt, så sjuk att han inte kan försörja barnen, vilket gör att dom r väldigt fattiga. Pappan kan inte längre köpa de mest basala sakerna som mat till barnen och därför har nu Paul och Paulina fått komma till NABI. De har fått ett nytt hem där de får mat tre gånger om dagen och får gå i skolan. Vi är jätte glada över att ha dem hos oss och ser fram emot att se dem utvecklas och växa. Dom kommer lära sig massor av nya saker i skolan, få många nya vänner och även nya syskon på barnhemmet. Det är självklart en stor omställning att flytta från en liten by där man bott med bara sin pappa till ett barnhem med 40 andra barn och volontärer från andra länder. De flesta barn som kommer nya till barnhemmet har aldrig sett en vit människa så att flytta in och bo med via volontärer från andra länder kan vara en otroligt stor sak och inte minst att ha 40 nya syskon i olika åldrar runt sig 24 timmar om dygnet. Men vi försöker alltid på alla sätt vi kan med volontärer ge barnen så mycket kärlek som bara går.

Barnhemmet är egentligen ”fullt ” sedan ett bra tag tillbaka men det dyker alltid upp nya fall av dessa barnen som inte har någon framtid, som är i akut behov av att får ett nytt hem och då måste vi se till att göra plats och på nått sätt komma på hur vi kan ta hand om även nya barn. Det är en stor utmaning, men ni gör det möjligt för oss att försöka, Tack!

Vi saknar fortfarande pengar varje månad till det mest basala, om ni själva kan tänka er att vara med i arbetet för att kunna ta hand om dom barnen vi har och även kunna hjälpa fler barn att få en framtid så bli månadsgivare hos NABI Sweden, kanske känner ni någon, kankse vet ni något företag eller förening? All hjälp och alla idéer är välkomna.

Vid frågor skicka ett mejl till info@nabisweden.se

Gör en stående överföring till NABI Swedens företagskonto:
Kontoinnehavare: NABI Sweden
Clearing: 6694
Banknummer: 911 275 258
Handelsbanken

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *