Barnen på barnhemmet har vart igenom fruktansvärda perioder i livet på olika sätt. Barnen har redan från en jätte ung ålder fått lära sig att kämpa. Barnen vet redan när de är små att livet inte är någon lek, att livet innebär svåra saker, hemska saker och stora utmaningar. Barnen lär sig att de själva måste se till att skapa förutsättningarna för att överleva och sen leva.

Men trots detta, så ler barnen, barnen lekar och skrattar där leendet aldrig är långt borta. På barnhemmet och i skolan är vårt mål att barnen ska få vara just barn, de ska få leka, få skratta, få lära sig nya saker , ha kompisar och växa upp på ett sätt som gör barnen till stabila, trygga och motiverade vuxna. Detta kräver att barnen får kärlek, uppmärksamhet och hjälp. Barnen behöver bli sedda, att känna att de är på en trygg plats där de kan få närhet av vuxna, barnen behöver också hjälp att bearbeta och hantera sina erfarenheter och få veta att det är okej att känna. Barnen behöver en famn att få tröst i och någon som hjälper dem med läxorna. Detta kräver volontärer, vi på NABI har inte tillräckligt med resurser för att anställa tillräckligt många på barnhemmet därför vi helt beroende av volontärer.

Är du NABI Swedens nästa volontär? Är du beredd att hjälpa barnen framåt i livet samtidigt som det kommer förändra ditt eget liv?
Skriv då till info@nabisweden.se att du är intresserad.

Fotografier från Adina Asbeck

Adina NABI 1

adina nabi 2

ADINA NABI 3

ADINA NABI 4

ADINA NABI 5

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *